İSTANBUL / SULTANGAZİ - Sultangazi Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kişisel Verilerin Korunması Günü

Okulumuz her yıl düzenlenen Kişisel Verilerin Korunması Günü kapsamında öğrencilere yönelik bilinçlendirici bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte öğrencilerimiz kişisel verilerinin güvenliğinin önemini vurgulayan özel bir video izleme fırsatı buldular.

Videonun içeriği; kişisel verilerin nasıl korunması gerektiği, internet ortamında karşılaşılabilecek riskler ve bu verilerin kötüye kullanılmasının önüne geçmek için alınabilecek tedbirler üzerine yoğunlaşıyordu. Öğrencilerimiz videoyu izledikten sonra konu hakkında sorular sorma ve öğrendiklerini tartışma şansı elde ettiler.

Etkinliği koordine eden  Bilişim Alan Şefi Serdar DEMİR "Öğrencilerimizin dijital dünyada güvende olmalarını sağlamak ve kişisel verilerinin önemini anlamaları için bu tür etkinlikler büyük önem taşıyor." dedi. Öğretmenimiz ayrıca öğrencilere internet güvenliği konusunda günlük hayatta uygulayabilecekleri pratik bilgiler de verdi.

Bu etkinlikle öğrencilerimiz dijital ortamda daha bilinçli ve güvenli bir şekilde hareket etme konusunda önemli bilgiler edinmiş oldular. Okulumuz öğrencilerin dijital dünyada karşılaşabilecekleri risklere karşı bilinçlenmelerini sağlamak ve onları korumak adına bu tür eğitimlerine devam edeceğini belirtiyor.

Kişisel Verilerin Korunması Günü'nde gerçekleşen bu etkinlik öğrencilerimiz için hem eğitici hem de düşündürücü bir deneyim oldu. Okulumuz öğrencilerimizin güvenliği ve bilinçlenmesi için bu tür etkinliklerin önemini vurgulamaya devam edecektir.

Yayın: 18.04.2024 - Güncelleme: 18.04.2024 23:58 - Görüntülenme: 33