İSTANBUL / SULTANGAZİ - Sultangazi Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sultangazi Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

50. Yıl Mah. F Cad. No 49/1 34265 Sultangazi / İSTANBUL
Vizyon
Çağın gerektirdiği beceri ve bilgilerle donatılmış, sürekli öğrenme ve kendini geliştirme motivasyonuna sahip; akademik başarılarıyla öne çıkan, çalışkan ve üretken bireyler yetiştiren bir kurum olmak. Alanlarında uzman, iş ahlakı ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip mezunlar vererek ulusal ve uluslararası alanda tanınan ve tercih edilen bir lider okul olarak ülke ekonomisine ve sanayisine değer katmak, teknolojik ve sosyal yeniliklerin öncüsü olmak. Sektörel ihtiyaçları öngören iş dünyası ve akademik çevrelerle işbirlikleri kurarak öğrencilerimize gerçek dünya deneyimleri sunmak ve böylece mezunlarımızın iş hayatına hazır hale gelmelerini sağlamak. Toplumun her kesiminden öğrencilere eşit eğitim fırsatları sunarak her bir öğrencinin potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan adil ve kapsayıcı bir eğitim ortamı yaratmak.
Misyon
Öğrencilerimize sunulan zengin eğitim imkanları ve atmış olduğumuz kararlı adımlarla Atatürk İlke ve İnkılaplarına sıkı sıkıya bağlı, milli ve manevi değerlerimizi benimsemiş bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Eğitim sistemimiz öğrencilerimizin yaşam boyu öğrenme arzusunu keşfetmelerini ve bu bilinci içselleştirmelerini sağlayacak şekilde kurgulanmıştır. Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne olan inançları pekiştirerek her bireyin özgürlüklerine ve haklarına saygı göstermelerini ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmelerini teşvik ederiz. Misyonumuz öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını anlayarak her birinin özgün yeteneklerini ve ilgilerini geliştirmelerine yardımcı olmak; çevreye ve diğer canlılara karşı duyarlı, etik değerlere bağlı, estetik beğenisi yüksek bireyler olarak yetişmelerini desteklemektir. Mesleki eğitimde sektörel beklentilere uygun yüksek standartlarda bilgi ve beceri kazandırarak öğrencilerimizi geleceğin iş dünyası için hazırlamak, onlarda özgüven ve mesleki yeterlilik duygusu oluşturmak temel amaçlarımız arasındadır. Tüm bu özelliklerle donanmış, kendilerine ve çevrelerine değer katan mezunlar yetiştirmek bizim için bir onur ve sorumluluktur.
Başarılar
2011-2012 İlçe kitap okuma yarışması 1.liği ve 3.lüğü, 2013-2014 İstanbul Taekwando 3.lüğü, 2013-2014 İlçe Futsal 2.liği, 2014-2015 Uluslararası Alanya 4. Altın Kepçe Yemek Yarışması 1. liği ve 4. lüğü, 2014-2015 İlçe Kız Futbol 1.liği, 2014-2015 İlçe Kız Voleybol 2.liği, 2014-2015 Ulusal İzmit Birinci Deniz Ürünleri Yemek Yarışması 1 altın 1 gümüş 2 bronz madalya, 2019 Moda Tasarım Teknolojileri Beceri Yarışması birinciliği.
SABAH GRUBU:07.10-13.30 saatleri arası ÖĞLE GRUBU:13.40-20.10 saatleri arası
Doğalgaz / Kalorifer
Ulaşım
Cebeci - 36T Taksim Otobüsü Cebeci - Edirnekapı Minibüs Cebeci - 36CE Eminönü Otobüsü
SERVİS VARDIR.
50.Yıl/SULTANGAZİ HOCA AHMET YESEVİ KÜLTÜR MERKEZİ KARŞISI
İlçe Merkezinde
SATRANÇ TAKIMI, GENÇ KIZ FUTSAL TAKIMI
TUBİTAK, Teknofest, Uluslararası MEB Robot Yarışması
Okulumuz 917 öğrencisi ile eğitim-öğretime devam etmektedir.